Elengedhetetlen, hogy weboldalunk és/vagy webshopunk megfeleljenek a legújabb trendeknek, technológiáknak, a felhasználói igényeknek és élményeknek. Mert ha nem, lemaradunk a konkurenciától és a vásárlóinkat és weboldal látogatóinkat is elveszíthetjük.

A HubSpot legújabb elemzése szerint az emberek 90%-a elhagyja a weboldalt, ha az rosszul van megtervezve, és 93%-a távozik, ha az nem töltődik be elég gyorsan az adott site.

Mindannyian nagyon várjuk 2021-et, tele újdonsült reménnyel és nagy tervekkel. Hát tegyünk érte, hogy ne sereghajtók, hanem éllovasok legyünk!

Teljesen mindegy, hogy WordPress alapú vagy egyedi fejlesztésű a weboldala, mi tudunk segíteni.

Valami sohasem változik… például a weboldal biztonság, weboldal karbantartás, minőségi tartalom iránti igény.

Íme 2021-es év trendjei

1. Gyorsabb weboldal és webshop

A GYORSASÁG a legnagyobb trend!
2021-ben még fontosabb lesz, mint eddig valaha. Egyre nagyobb az on-line verseny és a lassú siteok lemaradnak, mert látogatókat fognak veszíteni.

Az oldal betöltési idejéhez a 3 másodperces csúcs az új norma, mobileszközökön még gyorsabban kell betöltődnie.

A weboldal betöltési idejének felgyorsítása segít abban, hogy több látogatót megtartsa a weboldalán, webshopjában és visszatérő látogatók is csak az elégedett fogyasztókból lesznek. A gyorsaság abban is segít, hogy webhelye magasabb helyezést érjen el a keresőmotorokban, hogy minél többen megtalálhassanak.

Ideje rendet tenni a weboldalán is és  fölösleges dolgokat kidobálni, illetve optimalizálni.

2. Weboldal használhatósága, hozzáférhetősége és elérhetősége

Weboldala kialakításánál arra kell összpontosítania, hogy mindenki számára elérhető legyen – beleértve a fogyatékossággal élő vagy fogyatékkal élőket is. Szeretné, ha bárki, aki érdeklődik a termékei vagy szolgáltatásai iránt, képes legyen navigálni a weboldalon?

Ezzel több embert érhet el, növelheti a konverziókat és javíthatja a SEO-t is, a rendelések számának növekedéséről már nem is beszélve.

3. Intelligens tartalom betöltése

Az intelligens webhely a felhasználó egyedi igényei alapján tölti be a tartalmat.

Az intelligens tartalombetöltés olyan stratégia, amely elemzi a látogatót keresési előzményei alapján, és gyorsítja az oldal betöltési idejét.

4. Éjszakai mód

Egy elegáns megoldásnak tűnik. A fehér színt felváltja a fekete vagy a sötét szürke háttér. Mint a hogy a telefonon is van éjjeli mód, már a weblapokra is ki ehet alakítani és az odlal látogató ki vagy be tudja kapcsolni igénye szerint.

5. Az a bizonyos fehér rész

Oké, most ellentmondunk annak amint az imént írtunk! Ha nem szeretnél sötét üzemmóddal kísérletezni, találjuk ki együtt, hogy optimalizálhatnánk weboldalad tartalmát és megjelenését, hogy letisztult és átlátható legyen, gyorsan tudjon rajta tájékozódni a látogató.

6. Animáció

Az animáció évszázadok óta igyekszik beékelődni az életünkbe. S mára már sikerült is neki, s ez csak fokozódni fog.  Egyre többen és jobban alkalmazzák a vizuális megjelenéseket és interaktivitást a weboldalalakon, webshopokban. Színre lép: a 3D-s tartalom mozgatása, az animációk forgatása, a mikro-interakciók és a kreatív görgetési technikák.

7. Hangalapú keresés

Az senkinek sem új keletű, hogy már a hangjukkal irányíthatunk bármilyen technikai eszközt. Sőt leginkább már azt látom (sajnos) hogy a fiatal srácok nem írják az üzeneteket barátainknak, hanem DIKTÁLJÁK …..

Tudta, hogy egyes szolgáltatók a weboldalukon is elkezdik bevezetni a hangalapú keresési lehetőségeket? Az Adobe 2019-es tanulmánya szerint a márkák 91% -a már befektetett a hangzás világába.

Az elkövetkező hónapokban sok előremutató lépést fognak tenni a weboldal üzemeltetők, hogy kis hangos csevegőrobot és virtuális asszisztensek jelenjenek meg az oldalukon. Szeretne közéjük tartozni?

8. Színátmenetek

Bizony úgy látszik visszatérnek! Fontolja meg a színátmenetek kreatív beépítését a képeiben, vagy adja hozzá a gombokhoz, vagy más kreatív elemeihez odalán. A színátmenetek képesek mélységet és textúrát adni a webhelyhez, külön vizuális érdeklődést keltve.

9. Nagy, ROSSZ, Bold Colors

Az idei színek telítettebbek, élénkebbek és intenzívebbek lesznek. Szokatlan színkombinációkat is láthat az interneten. Tegye egyedivé webhelyét hogy a látogatói emlékezzenek rá és visszatérő látogatóvá váljanak.

Ha már a színről beszélünk, amikor színpalettát választ a webhelyéhez, ne feledje, hogy mely színek milyen érzelmeket váltanak ki. A meghatározott színek bizonyos műveletekre ösztönzik a látogatókat.

Tudatosan válassza ki a színeket.

10. Minimalizmus

Kevesebb néha több! De lehetsz minimalista anélkül, hogy steril és unalmas lenne weboldalad.

Javítsa az oldala átláthatóságát, optimalizálja a tartalmat. Tegye lehetővé a látogatók számára, hogy zavaró tényezők nélkül koncentrálhassanak a lényegre. Arról nem is beszélve, hogy ha kevesebb tartalom van a weboldalon, az oldalak is gyorsabban töltődnek be.

Íme néhány ötlet:

  • A hátteret alakítsa egyszínűvé.
  • Fontolja meg a betűtípusok használatát. Játszon a tipográfiával hogy tagoltabb legyen a tartalma.
  • Legyen a lehető legegyszerűbb – minden elképzelhető módon.
  • Használja a hamburger menüt mobil nézetben

11. Betűtípusok

2021-ben a tipográfia is középpontba kerül. A címsorok nagyobbak, pontosan megmondják a látogatóknak, hogy mi zajlik abban a pillanatban, amikor az oldalra lépnek.

Az oldallátogatókat a betűkkel is meglehet fogni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük