Kulcsfontosságú bármely vállalkozás életében a weboldal állapota, hiszen a potenciális ügyfelek általában így ismerkednek meg először az adott céggel.

Ha ez az oldal nem aktuális információkat tartalmaz, elavult, nem megfelelően működik, netán vírusos, akkor azzal automatikusan egy negatív kép fog kialakulni a vállalkozásról az ügyfél fejében. Épp ezért fontos, hogy a hatalmas kínálat mellett a számunkra legmegfelelőbb webfejlesztő-szolgáltatást találjuk meg.

Melyek azok a dolgok, amelyeket mindenképpen mérlegelni kell mielőtt egy egyéni vállalkozó vagy egy fejlesztő csapat mellett döntenénk?

Egyéni vállalkozó vs. webfejlesztő csapat

Az egyéni vállalkozók már csak a nevükből is adódóan egyedül dolgoznak, így az ő munkaköltsége igaz, hogy alacsonyabb lehet, de ha valamiért mégis eltűnne, esetleg lebetegedne vagy elmenne nyaralni, úgy a mi projektünk állni fog, hiszen senki sem tudja majd őt helyettesíteni. Általában egy ember csak egy területet tud minőségi szinten ellátni, így az adott cégnek több egyéni vállalkozóval kell majd együtt dolgoznia (pl. grafikus, SEO optimalizáció, szövegíró), tehát egyfajta projektmenedzseri pozícióba fog majd kerülni az ügyfél, amivel értékes időt veszít el a saját üzletének építéséből.

Egy egyéni vállalkozónak mindig több ügyfele van, így a meglévő projektjei között priorizálni fog, ezáltal lassabb is lehet a weboldalunk elkészülése. Ha pedig nem leszünk megelégedve a munkájával vagy időközben valamiért elérhetetlenné válna a fejlesztőnk, akkor egy félkész weboldalhoz már sokkal nehezebb lesz új fejlesztőt találni. Már ha sikerül megszerezni a félkész oldalt és átadatni másnak.

A webfejlesztő csapat előnyei

Egy fejlesztő csapattal való leszerződés valamivel drágább költséggel jár, azonban ebben az esetben az ügyfél mindig ügyfél tud maradni, sosem kell majd neki összefognia a csapat munkáját. Egy cégen belül már ki van alakítva az összeszokott csapat, le vannak egymás között osztva a feladatok, így minden felmerülő igényt ki tudnak hatékonyan szolgálni, az ügyfélnek pedig nem kell kutakodnia a megfelelő ember után. Egy jól összeszokott csapat pedig egy egységes, kohézív weboldalt fog majd eredményezni, köszönhetően az ő saját belső kommunikációjuknak. Továbbá mindig van egy pótemberük nyaralás vagy betegség esetére is, az új ember pedig ott tudja majd folytatni a munkát, ahol az előző abbahagyta, ezzel értékes időt megspórolva az ügyfélnek.

Összegzés

Egy csapatnál általánosságban elmondható, hogy a feladataikat gyorsabban végzik el és több kapacitásuk van arra, hogy a weboldal elkészülte után is segítsenek a vállalkozásnak olyan extrákban, mint például a hirdetések, blogolás, karbantartás, tartalomfeltöltés stb. Egy cég sokkal gyorsabban tud reagálni olyan vészhelyzetek esetében is, mint a feltörések, vírushelyzet, míg egy egyéni vállalkozó lehet, hogy hetekre előre be van táblázva, így a lehető legnagyobb probléma közepén hagyhat éppen magunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük