Vitathatatlan, hogy a pandémia miatt is egyre több cég lép be az online térbe. Azonban sajnos sokan esnek abba a hibába, hogy csak az ár alapján választanak fejlesztőt, vagy fejlesztő csapatot!

Egyre több alkalommal keresnek fel minket azzal a problémával, hogy a jelenlegi fejlesztő sajnos nem tudja befejezni az oldalt mert alapvető változtatásokat nem tud megcsinálni és van, hogy inkább már fel sem veszi a telefont a Megbízójának. De számos alkalommal keresnek fel minket azzal a gonddal is, hogy szép-szép az új oldal, de akadozik, egyes funkciók nem úgy működnek ahogy kellene, a SEO sincs jól beállítva, így  a keresők sem hozzák az elvárt eredményeket és még lassú is az oldal. S a fejlesztő csapat, aki készítette az oldalt tehetetlen.

5 pont hogyan válasszunk fejlesztőt webshopunk, weboldalunk elkészítéséhez

1. Ne csak a külcsín számítson

Mi alapján választunk céget, akitől ajánlatot kérünk be?  Természetesen a legjobb az ajánlás, mert akkor már van egy biztos pozitív tapasztalat a céggel, akikkel az új oldalunkat elkészítettnek.
Ha nincs, akitől tanácsot kérhetnénk, jöhet a Google és a keresők találati listájából való szemezgetés webfejlesztő után.
Sokat leszűrhetünk a webfejlesztő cég weboldaláról: hogy néz ki, hogyan van felépítve (felhasználói útvonalak), gyors-e, írnak e blogot, milyen a szakmai hozzáértésük? Ezekből sok kiderülhet szalmai hozzáértésükből.

2. Beszéljük a technikai oldalakról is

Ha már több ajánlatból leszűkítettünk egy kört, akikre rábíznánk az oldalunkat, nézzünk a dolgok mögé. Kérdezzünk rá a technikai paraméterekre is. Sok kiderül a fejlesztő szakmaiságáról abból, hogy ezekre milyen választ kapsz. Ha egyből csak mondja megoldást, már gyanús lehet, hogy egy sablonra dolgozik csak az összes ügyfelének.

Az a jó csapat, akivel ilyenkor egyet hátra léptek, hogy az ajánlatot pontosítsátok (amennyiben nem egy pontos leírást adtál nekik már az ajánlat bekérésekor):

  • Mennyi (lesz) a termékek száma, és ez hozzávetőleg mekkora (tár)helyet foglal el?

Ez nagyon fontos kérdés! Nem mindegy hová kerül a weboldal! Lehet bármennyire jó ha rossz tárhelyre kerül, teljesen megöli a felhasználói élményt, így sok vásárlót veszíthetünk el!

Tárhely választásnál ne feltétlen az ár számítson!!!

  • Egyedi fejlesztésű rendszer kell az webshopunkhoz, weboldalunknak, vagy megfelelő lehet valamilyen dobozos rendszer is?
  • Milyen funkciókat szeretnénk beépíteni az oldalba?
  • Mivel fogunk kitűnni a versenytársaink közül?

Ezek mind olyan alapvető kérdések, amik kellenek ahhoz, hogy megfelelő munkát adjanak át nekünk.

3. Kérjünk be referenciákat

Kérjünk be referenciákat a cégtől, s ne csak azért, hogy megnézzük azokat az oldalakat, amiket ők magukról ajánlanak. Legyünk rafináltak és használjuk a Google keresőjét! Nyomozzunk egy kicsit a csapat után. Nézzük meg az oldalukat, ott lehet több referencia szerepel, nézzük végig az összes weboldalát, webshopját.

Hívjunk is fel pár céget, akiknek dolgoznak, mi volt a tapasztalat velük? Milyen az oldal, amit készítetek?

Ezzel sok plusz költséget megtudunk spórolni.

4. Specifikáció nélkül ne is kezdjünk dolgozni

Ha megbíztatunk egy céget a webshopunk, weboldalunk elkészítésével, szánjuk rá az első időszakot egy specifikáció elkészítésére. A részletes és pontos specifikáció nekünk is és a fejlesztőnek is egyértelművé teszi az oldal kialakítását, funkciókat, melyeknek megfelelően működnie kell.

A fejlesztő e szerint készíti el webshopunkat, weboldalunkat. Mi pedig ez alapján kérhetjük számon ha valami nem, vagy nem megfelelően készült el.

5. Garancia

A legtöbb fejlesztő sajnos nem vállal felelősséget a munka átadását követően. A megbízható profi csapatok minimum 3 hónap garanciális időszakot vállalnak az átadott oldal stabil működéséért. Így, ha átveszed az új oldalad, s valami hiba miatt mondjuk 2 hét után a hírlevél modul szétesik, kötelesek lesznek kijavítani azt.

Nem győzzük hangsúlyozni! Nem az a jó fejlesztő, aki csilli-villi oldalt készít nekünk! Az egy jó deisgner!

A technikai tudásának is utána kell nézni amikor ajánlatot kérünk valakitől. Sok plusz költséget spórólhatunk meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.