Alaposan ellenőrizni és tesztelni kell a teljes weboldalt (bármilyen frissítés után és minden év elején). Időt kell arra szánni, hogy módszeresen és alaposan áttekintsék a weboldal összes oldalát. Találhatunk hibás linkeket, nem működő funkciókat vagy olyan területeket, ahol javítás vagy optimalizálás szükséges.

Különös figyelmet kell fordítani az általános felhasználói élményre, a betöltési időre, a hiányzó vagy elavult tartalomra, a hiányzó oldalcímekre vagy meta és Titel adatokra (tartalomleírások), az inkonzisztens stílusokra vagy formázásra, az elírási vagy nyelvtani hibákra, a szolgáltatásokra és az üzleti logikára.

Alaposan ellenőrizni és tesztelni kell a teljes weboldalt (bármilyen frissítés után és minden év elején). Időt kell arra szánni, hogy módszeresen és alaposan áttekintsék a weboldal összes oldalát. Találhatunk hibás linkeket, nem működő funkciókat vagy olyan területeket, ahol javítás vagy optimalizálás szükséges. Különös figyelmet kell fordítani az általános felhasználói élményre, a betöltési időre, a hiányzó vagy elavult tartalomra, a hiányzó oldalcímekre vagy meta és Titel adatokra (tartalomleírások), az inkonzisztens stílusokra vagy formázásra, az elírási vagy nyelvtani hibákra, a szolgáltatásokra és az üzleti logikára.

Tesztelés

Tesztelni kell webhelyének űrlapjait és fizetési folyamatát (negyedévente vagy bármilyen frissítés után). Rendszeresen tesztelni kell az összes cselekvésre ösztönzést és a kapcsolattartási vagy értékesítési pontokat, például az „Ajánlatkérés” vagy „Kapcsolatfelvétel” űrlapokat és a fizetési folyamatot. Semmi sem rosszabb, mint egy elmaradt tesztelés következtében fennmaradt hiba miatt elvesztett ügyfél.

Biztonsági frissítések, hibajavítások

Ügyelünk arra, hogy ügyfeleink weboldala, webshopja mindig frissítve legyen. Ezt ügyfeleink észre sem szokták venni. Mindig jelezzük feléjük, hogy frissítés szükséges és hogy mennyi időn belül végezzük el azt. Ezek mindig megvannak szinte egy napon belül. A frissítések után mindig teszteljük az oldal összes funkcióját és csak a hibátlan oldalt élesítjük ki.  A frissítések elvégzésének elmulasztása veszélyeztetheti webhelyét egy támadással szemben.

Domain megújítás

Újítsa meg domain neveit (évente). Győződjön meg arról, hogy minden domain neve időben megújul. Webhelye domain neve a legértékesebb tulajdon. A lejáratának engedélyezése katasztrófát jelenthet.

Biztonsági mentések

Készíttessen biztonsági mentéseket  weboldaláról rendszeresen. Mi van hogy a heti mentést javasoljuk, s végezzük el ügyfeleink részére. Így bármilyen támadás érné weboldalát, van ami alapján visszaállítjuk weboldalt pár órán belül.

Böngésző kompatibilitás

Teszteljük a böngésző kompatibilitását évente. Az idő múlásával a weboldal elrendezése vagy technológiája inkompatibilissé válhat az új böngészőkkel. Rendszeresen ellenőrizni és tesztelni kell a weboldalakat a mainstream böngészők különböző verzióiban: Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox és Apple Safari.

Dátumok, jogi szövegek frissítése

Frissíteni kell a dátumokat és a szerzői jogi közleményeket évente. Átnézzük és frissítjük a szerzői jogi dátumokat, illetve a dátumra jellemző szöveget vagy hivatkozásokat az egész webhelyen. Különösen a kezdőlapnak nem szabad tartalmaznia elavult vagy nem releváns információkat.

Elérhetőségek frissen tartása

A webhelyen minden elérhetőséget frissen és naprakészen kell tartani. A szakértőkben bekövetkezett változás során szükség lehet arra, hogy az e-maileket egy másik csoporttaghoz továbbítsuk. Bármely valós idejű változás során arra kell gondolnia, hogy: “Frissítsem a weboldalt?”

Csakúgy, mint bármely más üzleti eszköz, webhelye is rendszeres ellenőrzést és karbantartást igényel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.