Bemutatjuk a TEBE csomagolásmentes bolt weboldalának történetét, melyben egy nehezen megtalálható lassú weboldalból egy hónap alatt szárnyaló webshopot varázsoltunk. Hogyan lehet döcögős kezdés után repülőrajtot venni?


ÜGYFÉL

TEBE webshop

A TEBE környezettudatos, hulladékmentes gondolkodáson alapuló, újfajta személyes vásárlási élményt és emellett webshopos kiszolgálást kínál vásárlóinak. Ügyfelünk ambiciózus céljait jól mutatja, hogy tavaly a Cápák Között különdíjasaként pénzügyi támogatásban is részesült.

AUDIT
Webshop diagnosztika

Az indulást követő lelkesedést nem sikerült rögtön pénzre váltani, a vásárlók ugyanis nem gyakran keresték fel a boltot, sokan még a netes keresés során is nehezen találtak rájuk az online térben. A webshop lassú volt, ezért első körben elmaradt a várt vásárlói érdeklődés.

A tulajdonos, alapító Pocsaji Csilla nem sokkal a webshopjuk indítása után keresett meg bennünket. Közös munkánkat 2021. január közepén azzal indítottuk, hogy átvizsgáltuk a már meglévő webshop működését és felállítottuk a „diagnózist”:

1. MEGOLDÁS
Villámgyors tárhely

Az oldal lassúságát több tényező okozta, de a legfontosabbal kezdtük. A webshop indulásakor sajnos nem megfelelő tárhelyre került az oldal, így a weboldalt átköltöztettük egy másik hosting szolgáltatóhoz, ami a TEBE számára legmegfelelőbb volt. Az oldalhoz választunk hosting céget! Ez a lépés – anélkül, hogy bármi máshoz nyúltunk volna – a korábbi 44 másodperces mobilos oldalbetöltést 15 másodpercesre gyorsította. Vagyis már ezzel jelentősen javítani tudtunk a felhasználói élményt.

2. MEGOLDÁS
Pluginek optimalizálása

A munkánk ezt követően a webáruházban szereplő valamennyi termék meta-információinak beállításával és a pluginek felülvizsgálatával folytatódott. 32 bővítmény volt fent az oldalon, ez rengeteg. Ezt a számot 21-re azonnal leredukáltuk, majd továbbiakat töröltük és programozói munkával kódra cseréltük ki a plugineket. Ezzel további sebességnövekedést tudtunk elérni az oldalbetöltés során.

MIÉRT FONTOS A GYORSASÁG?

Több szempontból is: Egyrészt a vásárlók 75%-a visszafordul, ha lassú egy webhely betöltése, másrészt a Google hátra sorolja ezeket az oldalakat a keresési találatok megjelenítésében.

3. MEGOLDÁS
Google integráció

Következő lépésként – a tulajdonosi elképzeléssel összhangban – célunk a vállalkozás piaci pozíciójának megerősítése volt. Ennek érdekében bekötöttük a weboldalt a Google Analytics-be és a Google Ads-be (korábbi nevén Google AdWords), valamint SEO optimalizálással segítettük a TEBE környezetbarát termékei iránti keresések magasabb találati arányát, vagyis javítottuk a weboldal találatát a keresőkben.

EREDMÉNY
Ugrásszerű fejlődés

Az általunk végzett weboldal javítás eredményeként a TEBE szárnyakat kapott! Februártól magas javulási rátát láttunk mind a keresésekben, mind pedig a konverziók számában. A megrendelések is ugrásszerűen megnövekedtek – megrendelőnk legnagyobb örömére.

ÜGYFELÜNK VISSZAJELZÉSE

Ha három szóval jellemezném a közös munkánkat, akkor azok a következők lennének: teljeskörű, őszinte és átlátható.
Amivel a Webmedic foglalkozik egy olyan szakág ahol könnyű eltévedni. Nehéz megtalálni a jó szakembert mind hozzáértést mind a megbízhatóságot tekintve. Ez a csapat az aki nem hasraütésre ad egy árajánlatot majd „összedob” valamit, amire te azt hiszed jó, de végül egy hosszútávon újabb költségeket generáló problémahalmaz. Legjobb tudásuk szerint a munka elkezdése előtt hátra lépnek egyet, alaposan felmérik a feladatot és minden hozzá tartozó tényezőt, ami pedig ennél is fontosabb, hogy ezekről részletesen és folyamatosan tájékoztatást adnak. Nem kertelnek, szembesítenek a megoldandó feladatokkal és céljuk, hogy  ez mind rendeződjön. Ez az, ami szerintem  megfizethetetlen, az pedig már mellékes, hogy a szakmai hozzáértésük a legprofibb, amivel valaha találkoztam.

 

Pocsaji Csilla, a TEBE tulajdonosa

Töltse le és tekintse át a teljes Case Studynkat a TEBE Csomagolásmentes bolt webshopja kapcsán.

Tebe-WebMedic-Case-Study

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.