Azonnali segítség

Ne késlekedjen!
SOS csomagunk keretében egy órán belül felmérjük és megtaláljuk a hiba forrását. A csomag ezen felül tartalmaz egy óra fejlesztői munkadíjat. Tudjon meg többet…

megrendelés

Weboldal Üzemeltetés Blog

Komjáti Dávid

Egy jó weboldal olyan, mint egy ház - mindig van rajta mit csinálni - 1. rész

Egy lakásban mindig vannak kisebb feladatok, amelyeket szükséges elintéznünk. Akinek kertje van jól tudja, hogy időnként eljön a fűnyírás, vagy a bokor metszés ideje. Ugyanilyen rendszeres feladatok egy weboldal esetében is felmerülnek. A honlap karbantartása folyamán, Wordpress vagy más tartalomkészítő rendszerek esetén ez lehet akár a rendszeres frissítések elvégzése is.

Honlapunk felhasználásának  azonban csak a fantázia szabhat határt, így a karbantartás módja is egy széles skálán mozog.

Egy weboldal egyedi fejlesztése során speciális karbantartási munkálatok is felmerülhetnek. Képzeljük el, hogy egy építő csapat teljesen felújítja a lakásunkat. Új falak, szép és csillogó fürdőszoba. Ebben az esetben speciális karbantartás lehet pl. a nyílászárók cseréje, amit az építkezési vállalkozó gondjaira bízhatunk. Az viszont sejthető, hogy a lakás berendezését vagy mi magunk oldjuk majd meg egy svéd bútorboltból, vagy felfogadunk egy lakberendezőt, aki feltölti az életterünket a szükséges darabokkal. Ugyanígy működik ez a webfejlesztésnél is. A webfejlesztő megteremti a feltételeket, de ahhoz, hogy az élettel, és tartalommal teljen meg, már egy külső szakértőre van szükség, aki szöveges, képes, esetleg videós tartalommal tölti fel honlapunkat.

Manapság egyre elterjedtebb, hogy a lakások taktikai pontjait kamerával és riasztóval szerelik fel. Ez az elővigyázatosság több dologra is alkalmas. Egyrészt, ha nem vagyunk otthon, akkor is láthatjuk, hogy a háziállataink rendben vannak-e, vagy hogy tett-e kárt lakásunkban egy nem várt vihar. Másrészről pedig nyomon követhetjük azt, ha illetéktelen személy hatol be otthonunkba. A riasztónk pedig egyből értesíti a megfelelő hatóságokat is. Egy honlap esetében ugyanilyen fontos a folyamatos monitorozás, hiszen ideális esetben weboldalunk nyújtja az otthon biztonságos légkörét digitális adataink számára. Emiatt fontos ellenőrizni naponta többször is, hogy honlapunk elérhető-e az odalátogatók számára, és biztosítani védelmét bármilyen rosszakaró kéretlen látogatása ellen. Egy megfelelő szűrőprogram segítségével könnyen ki lehet szűrni a nem oda illő látogatásokat, és azt is beállíthatjuk, hogy az ilyen esetekről értesítést kapjunk.

A honlap karbantartása a szerkezet felépítésén és biztonságos védelmén túl arra is megoldást tud nyújtani, hogy a felhasználók minél hatékonyabban találják meg a hozzánk vezető utat. Erre a keresőoptimalizálás ad lehetőséget, amely a megfelelő kulcsszavak beállítása után egyszerűen hozzánk tereli a felhasználókat.

A karbantartás továbbá a digitális pénzforgalom stabil lebonyolításában is szerepet játszhat az online fizetési rendszerek folyamatos ellenőrzése által. Következő cikkünk éppen ezt a témát fogja boncolgatni.

Komjáti Dávid
Komjáti Dávid

Az IT területén szerzett tapasztalataimat először a programozás területén szereztem, majd a hálózatüzemeltetés fortélyait kezdtem elsajátítani. Komplex és átfogó ismeretekkel rendelkezem a weboldalak készítésében, üzemeltetésében. Elsősorban a weboldalak sérülékenységeit vizsgálom és javítom ki.

Kérje ingyenes tanácsadásunkat,
írjon nekünk!

Takarítson meg évente 152 620 Ft-ot!

Active csomagunk egy éves előfizetése esetén jelentős kedvezményhez juthat. Bízza ránk a karbantartást, és soha többé nem kell aggódnia weboldala miatt!

ajánlat megtekintése